Depression kan behandles effektivt med ISTDP.

Depression er meget almindeligt og flere af os oplever at føle os deprimerede på et tidspunkt i vores liv.

Mange oplever en mildere eller moderat form for depression. Men en depression kan også være svær, er det tilfældet så er det vigtigt at man udover terapi evt. også kombinere med medicinsk hjælp, i samråd med egen læge.

Nogle deprimerede føler sig kede af det eller triste til mode. Det kan føles som lammelse af ens følelser. Andre igen har svært ved helt at føle noget. Du kan føle sig uhyre træt og have svært ved at tage sig sammen til noget som helst.

Symptomer ved depression:

Du kan opleve at føle dig skyldig
Du kan have selvbebrejdelser og føle at du ikke slår til, eller føle skyld over ting du måske har gjort forkert på et tidligere tidspunkt
Appetitten kan for nogens vedkommende være nedsat, eller modsat du kan have trang til at spise mere og ofte
Du kan opleve at have svært ved at sove, at vågne mange gange om natten, eller vågne tidligt om morgenen
Du kan opleve at have uro og rastløshed inden i kroppen, der kan gøre det svært at finde hvile
Pga. disse symptomer kan døden for nogle føles som en befrielse, eller du kan ligefrem have tanker om at du ikke fortjener at leve
Disse tanker skal tages meget alvorligt


Bag disse symptomer ligger der ubevidste og begravede følelser, disse følelser er vigtige at få kontakt til, for at symptomerne kan opløses.
For at få kontakt til disse følelser, arbejdes der mellem terapeut og dig, aktivt og intensivt med de mekanismer der forhindre dig i følelsesmæssig nærhed.