Tusind tak til alle som var med til at gøre vores årlige seminar til en god og lærerig dag. Tak til vores supervisor gennem mange år Dr. Sandro Rosseti, direktør for uddannelse og træning i det italienske Davanloo institut. Inden længe tager vi til Pisa til vores årlige europæiske konference.

 IMG 0216 1

 

449C4F9C 7D8A 453F A85E A6BA7BC4561B1FF3D76C 6748 41F6 AA52 6A25DFABC8DF8A3044F0 93D8 4944 96E5 7B059BCE1B539D0EFDA7 F230 435E 89DA 29B0366E510F24B7042D 70C8 4704 9D8A 0D4AD5C61251449C4F9C 7D8A 453F A85E A6BA7BC4561B4088D49C 2320 40D9 AB02 E46FA4478EE2FABD4F1B 9C89 485E 9E8E 43C7C7A3B49D

Dansk Davanloo Institut afholder seminar.
Intensiv Korttids Dynamisk Psykoterapi - ISTDP
 
Seminaret afholdes på mødecenter Odense
den. 19. maj 2017 fra 8.30 til 16.00
Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C.
 
Davanloos mangeårige forskning i ISTDP har vist at man ved terapeutisk
dræning af skyld, opnår effektiv behandling af symptomer, så der opnåes
symptomfrihed og varig forandring.
Dansk Davanloo institut præsenterer deres ISTDP arbejde i samarbejde med
psykiater Sandro Rosseti stifter og direktør for supervision og træning i det
Italienske Davanloo Institut.
Seminaret henvender sig til psykologer, psykiatere, psykoterapeuter
samt studerende indenfor disse faggrupper.
Gennem undervisning i metapsykologi og video præsentation af metoden,
bliver det på denne dag muligt at forstå de vigtigste aspekter af teori
og praksis i teknikken i ISTDP.
Pris: 1500 kr. pr. person, studerende 500 kr (ved tilmelding af mindst 4
personer er prisen 1200 kr. pr. person)
Tilmelding senest 1.maj 2017, til Lise Skole Høy på mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og med indbetaling på konto 9692-4472600273,
angiv navn og mailadresse.
For mere information om ISTDP og Dansk Davanloo Institut se www.istdp.dk

  Uddannelse 2017

 

Tilbud om 5 uddannelsesdage i Davanloo's metapsykologi
til uddannede psykoterapeuter, psykologer og psykiatere

Start den 29. september 2017 Sundhedshuset Sct. Joseph,
Jyllandsgade 79B 2. sal, 6700 Esbjerg

Deltagerne vil få en grundig undervisning i metapsykologien, og ISTDP metodens tekniske elementer. Undervisningen er en kombination af videoklip af ISTDP terapisessioner, der viser de forskellige tekniske begreber samt gennemgang af teorien. Undervisningen indgår som en del af uddannelsen til certificeret ISTDP terapeut. Efter de 5 uddannelsesdage er der i 2018 mulighed for at gå videre og deltage i to mobiliseringsworkshop, og 5 supervisioner med egne videooptagelser af eget klientarbejde. Via mobiliseringsworkshop får du mulighed for at arbejde med din egen modstand, som er den største forhindring i forhold til at lære ISTDP metoden, samt at arbejde med teknikken i videosupervision. Begge elementer er en forudsætning for at kunne arbejde i overføringen som ISTDP terapeut.

Programmet for de 5 uddannelsesdage

29.9.17          Strukturen af det ubevidste, overføring og teknikken pres
30.9.17          Forsvar og modstand, udfordring og Head-on collision, HOC 

6.10.17          Adgang til det ubevidste
7.10.17          Centrale faser i det terapeutiske forløb. Afslutning af et terapiforløb. Supervision.

17.11.17        Videosupervision. 2 timer pr. person. Deltagerne medbringer videooptagelser af
                    egne terapier og modtager supervision på dansk.

Alle dage kl. 9-16

Når du har gennemført 3 år med kombinationen af mobiliseringsworkshop og videosupervision,
kan du få certifikat som ISTDP terapeut.
Under de 5 uddannelsesdage udleveres der et undervisningskompendium på dansk.
Videosupervisionen vil foregå på dansk med fast tilknyttet supervisor, og mobiliseringsworkshops foregår på engelsk under lederskab af Dr. Sandro Rosseti

Pris for de 5 uddannelsesdage: 7300 kr. pr. person.

Tilmelding senest den 1.8.17 med indbetaling af depositum på 1500kr. Restbeløb på 5800 kr. betales senest den 1.9.17 

 

 

Dansk Davanloo Institut vil gerne ønske alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Det har været et begivenhedsrigt år for os i DDI. Vi startede året med ny hjemmeside og logo. VI er stadig glade for vores nye design - også på nye facadeskilte til vores døre og på vores biler.

Året bød også på tre mobiliseringsworkshops og videosupervision, hvor vi igen arbejdede intenst med at lære ISTDP teknikken, metapsykologien og gå imod vores egne destruktive kræfter i vores ubevidste. Og lige nu er vi ved at planlægge vores egen træning for første halvår af 2017.

Denne efterhånden årelange træning betyder, at vi også i det forgangne år kunne tilbyde undervisning og et nyt uddannelseshold velkommen i Dansk Davanloo Institut. Det har været spændende at lære nye kursister at kende, og undervisningsdagene har været fyldte af interesse og nysgerrighed på Davanloos ISTDP. 

Vi kan allerede nu oplyse, at vi gentager succesen og tilbyder nyt uddannelsesforløb i Davanloos ISTDP efteråret 2017. Så er du interesseret så henvend dig gerne til Lise på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på: 30638173

Året har også været præget af to udenlandsrejser. Først til Pisa i september, hvor vi deltog i etableringen af den Europæiske Federation for Davanloos ISTDP. Vi fik en plads i bestyrelsen. Det betyder meget, og vi er glade for vores samarbejde med vores europæiske kolleger. Vi arbejder på fælles mål for Davanloos ISTDP. Og vi viste vores terapeutiske arbejde til vores europæiske kolleger. Det var en stor oplevelse. Vi ved allerede nu, at vi skal af sted igen til juni til et nyt seminar i Pisa. I oktober gik turen til Montreal, dejligt at være tilbage igen. Det er altid lærerigt at se Davanloos arbejde. Vi er dybt taknemmelige for hans forskning, som både kommer os selv til gode både personligt og fagligt, men også i forhold til de mennesker, der kommer indenfor i vores arbejdslokaler og kan blive behandlet med denne metode og blive symptomfri. Og ja selvfølgelig skal vi til Montreal i 2017.

Nå, ja så var vi lige ved at glemme at nævne, at vi jo havde et seminar i Esbjerg i juni, hvor direktøren for træning og supervision Dr. Sandro Rosseti underviste og viste sit terapeutiske arbejde. En meget spændende dag, en sommerdag både varm og solrig. Vi er meget stolte og glade for Dr. Sandro Rossetis vedholdende undervisning og træning af os. Vi er for øjeblikket i gang med at planlægge et seminar i 2017.

 Seminariet kommer til at finde sted i

Odense den 19. maj 2017

Tilmeldingen bliver annonceret i starten af det nye år, men sæt allerede nu kryds i kalenderen. Dagen bliver optakt til uddannelsesforløbet i efteråret 2017. Og måske får vi fornøjelsen af også at få præsidenten for det Italienske Davanloo institut, Dr. Renato Bandettini til at vise os sit ISTDP arbejde. Det bliver spændende.

Vi kommer tilbage fra sommerferien med en spændende nyhed: Dansk Davanloo Institut har været med til at grundlægge den Europæiske Forening for Dr. H.Davanloo's Teknikker (EFDT).

Dr. Davanloo har gennem sin forskning udviklet de effektive psykoterapeutiske teknikker, der samlet kaldes Intensiv Short-Term Dynamisk Psykoterapi (ISTDP). ISTDP er således for nylig herhjemme optaget i Sundhedsstyrelsens nationale retningslinier for behandling af unipolar depression (Sundhedsstyrelsen, 2016).

Den europæiske forening, der blev stiftet i Pisa d. 3. september 2016, samler de eneste fire europæiske uddannelsescentre og organisationer, der på nuværende tidspunkt er anerkendt af Dr. H.Davanloo. Dr. Davanloo er professor emeritus i psykiatri ved McGill University, Montreal, Canada. De fire organisationer samarbejder løbende med Dr. H.Davanloo, og sørger for uddannelse i og opdatering af Davanloo's psykoterapeutiske teknikker.

De fire organisationer er: Det italienske Institut for Undervisning og Forskning i Intensiv Short-Term Dynamisk Psykoterapi (ISTDP), Deutsche Gesellschaft für Intensiv Psychodynamische Kurzzeittherapie nach Davanloo (IS-TDP), Dansk Davanloo Institut (ISTDP.dk) og den Schweiziske Association for H . Davanloo's Teknik til fuldstændig fjernelse af modstanden og væsentlig mobilisering af det ubevidste (D-ISTDP).

Bestyrelsen for sammenslutningen består af Dr. Sandro Rosseti (IT), formand; Dr. Irene Ostertag (DE), næstformand; Atessa Firouz-Petermann, sekretær, og Lise Skole Hoey (DK), kasserer.

Det Danske Davanloo Institut er glad for at have bidraget til dannelse af den europæisk forening for Davanloo's teknikker, EFDT, og ser frem til at være med til at oplyse om og uddanne i Davanloo's effektive ISTDP teknikker i Danmark og i et europæisk samarbejde.

Dansk Davanloo Instituts uddannelse 2016

Vi tilbyder følgende undervisningsdage i Davanloos metapsykologi efteråret 2016.

24.9.16 Strukturen af det ubevidste, overføring og teknikken pres

1.10.16 Forsvar og modstand, udfordring og Head-on collision, HOC

5.11.16 Adgang til det ubevidste

19.11.16 Centrale faser, og afslutning af terapien, supervision

14.1.17 Videosupervision, 2 timer pr. person i gruppe

Deltagerne vil få en grundig undervisning i metapsykologien, og metodens tekniske elementer. Undervisningen er en kombination af tavleundervisning og videoklip der viser de forskellige tekniske begreber.

Der vil blive udleveret et undervisnings kompendium på dansk ved undervisningsstart.

Såfremt deltagerne ønsker mere træning kan der i fællesskab planlægges videosupervision og mobiliserings workshops. Videosupervision vil foregå på dansk og mobiliserings workshops foregå på engelsk under lederskab af Dr. Sandro Rosseti.

Pris for de fire undervisningsdage og videosupervisions dag:  6500 kr pr. person.

Sted: Esbjerg, Jyllandsgade 79b.

Inden undervisningsstart sendes CV til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 1.9.16

Indbetaling på konto nr. 9692 447200273

Seminar i Davanloos ISTDP

Intensiv Dynamisk Korttids Psykoterapi

Direktøren for træning og uddannelse i Det Italienske Davanloo Institut,

Dr. Sandro Rosseti kommer til Danmark og viser sit ISTDP arbejde

Esbjerg den 4. juni 2016

Se program og tilmelding side 3 - 4

Dr. Sandro Rosseti er sammen med Renato Bandettini grundlæggere af det italienske institut for undervisning og forskning i Dr. H. Davanloos ISTDP. De har siden 1991 været, og er stadig i direkte træning ved Dr. Davanloo.

Det italienske institut har trænet ISTDP terapeuter i Italien og Danmark siden 1994 og 2000, og er idag stolte af at dele resultatet af det langvarige træningsforløb med jer.

For mange år siden deltog Dr. Rosseti i Dr. Davanloos træning, MD, professor emeritus i psykiatri, McGill universitetet, Canada. Først i Europa i 1991 og efterfølgende i Montreal i Canada. Dette fordi han og Dr. Bandettini altid har troet på, at en videnskabelig tilgang til psykodynamisk psykoterapi var essentiel for at bringe denne disciplin ud af feltet af kunst, magi og ”laden som om” til en valid metapsykologi baseret på et videnskabeligt fundament. Da de i 1988 mødte Dr. Davanloo, forstod de at ISTDP var det, de havde søgt efter.

Forklaringen på dette valg er følgende: Som vi alle ved, har feltet indenfor psykodynamisk psykoterapi altid været en udfordring.                                       

Dette skyldes, at det man er oppe imod, er det ubevidste og dets kræfter, som i mange år har fastholdt terapeuten og patienten i blindt at arbejde med en paradoksal struktur: ikke synlig og ikke til at få fat på, og på samme tid meget synligt i dets udtryk. Dette har over tid skabt et antal teknikker, som er mere afhængige af terapeutens personlige karakter, såsom intuition eller at bruge andre værktøjer sammen med psykoterapi.

Gennembruddet for Dr. Davanloo, præsenteret for over 50 år siden, var først at identificere et antal parametre, som kunne anvendes, og som stadig anvendes, til at vise den ubevidste proces i en session.

Dette ledte til udviklingen af en psykoterapeutisk teknik, kaldet ISTDP (Intensive Short-term Dynamic Psychotherapy), som ved at bruge disse parametre som rettesnor, sigter på hurtig mobilisering af den ubevidste modstand i overføringen – hovedårsagen til, at der ikke er adgang til kernekonflikterne i det ubevidste.

Når modstanden aktiveres her og nu, bliver den til noget virkeligt. Et parameter, som er synligt i den terapeutiske relation (dvs. ikke kun et forestillet biprodukt af en fortolkning). Modstandens destruktive konsekvenser kan ses og mærkes i relationen (ikke at tillade nærhed mellem to mennesker) af såvel terapeut og patient. I modsætning til psykoanalyse og til de teknikker, som stammer direkte herfra, tillader ISTDP et tidligt, direkte samarbejde i overføringen mod modstandens kræfter. Den vedvarende spænding mellem terapeut og patient tillader den sunde del af patienten at identificere sig med terapeutens arbejde og at gå imod modstanden fra starten. Adgangen til de dynamiske kræfter, som fastholder symptomerne og den patologiske karakter, kan således ske, endda i den allerførste session via den direkte oplevelse af følelserne i overføringen. Dette leder på skift til den aktuelle konflikt og til psykopatologiens karakter.

Denne teknik med at arbejde aktivt i overføringen mod modstandens kræfter er nem at forstå og kompleks at praktisere. Men den kan læres af enhver terapeut, hvis man lærer den med den rette træning, da træningen, som den er udviklet af Dr. Davanloo, fra starten arbejder med de dele af terapeutens karakter (terapeutens modstand), som uundgåeligt aktiveres i løbet af overføringsarbejdet, og som arbejder imod det terapeutiske mål.

Den rette træning er vigtig på alle områder, hvis man ønsker at lære og udføre en teknik. Her er den særlig vigtig, da den direkte involverer terapeutens ubevidste. Dette kræver en konstant og speciel opmærksomhed, for at hjælpe terapeuterne med at overkomme deres ubevidste vanskeligheder samtidig med, at de håndterer de tekniske vanskeligheder.

Enhver ISTDP terapeut har kæmpet, og mange gør det fortsat, med den vanskelige teknik. Først i træningen, og nogle nu som undervisere. Men alle er blevet ved med at gå efter den, sådan at det italienske, det danske og få andre institutter nu er etableret i deres egne lande, og med fuld accept fra Dr. Davanloo. Træning, hvor alle anstrengelser har været med til at garantere for denne teknik, er videreført, som den oprindeligt er tænkt.

Alligevel har vi gennem årene set et fænomen opstå: væksten af terapeuter og skoler, som ikke er tilknyttet eller godkendt af Dr. Davanloo, og som af en eller anden grund opererer under navnet ”H.Davanloos ISTDP”.  Noget som i bedste fald er ISTDP i udvandet udgave, hvis det ikke er noget fuldstændig forstyrret og forskelligt. I hvert fald ikke længere ISTDP, som det er tænkt, og som den burde være, men som ikke desto mindre har fået navnet ISTDP.

Som en konsekvens heraf sker det over hele verden, også i Europa, at professionelle ser præsentationer af denne pseudo-ISTDP, og de tror, at det er den rigtige. Det er den ikke. Der er mangler – i teori og i praksis. Den oprindelige ISTDP definerer elementer, som har ændret paradigmerne for metapsykologien vedrørende det ubevidste.

Og vi ved alle, at når noget, som er udvandet, forstyrret eller helt forkert, gentages mange gange, er der stor risiko for, at det bliver anset for sandheden. Dette har givet masser af plads til disse udvandede, forstyrrede måder at undervise og praktisere ISTDP på. Sådan at mange professionelle, som virkelig er interesseret i Dr. Davanloos ISTDP, i stedet for at henvende sig til officielle institutter om træning, går til andre, som hævder, at de bruger ISTDP. Fordi de faktisk tror, at det, de kommer til at lære, er ISTDP, men det er det ikke.

Men ISTDP er ikke blot et navn: der er identificerende kendetegn, som kan vise forskellen på ISTDP fra enhver anden teknik. Så uanset, om man ser sit eget arbejde eller andres, kan man se, om det faktisk er ISTDP eller noget andet. Disse kendetegn skal identificeres og være kendte, og dette er kun muligt, som Dr. Davanloo har lært os, nemlig ved at vise vores arbejde og påvise, at dette er Dr. Davanloos ISTDP.

ISTDP kan ikke gives nok betydning, når man har muligheden for at vise, hvad der er sker step by step.

Når vi viser vores arbejde, det være sig i en privat eller en offentlig, videnskabelig præsentation, eller når vi træner vores kolleger, ved vi, at den eneste måde at overgive teknikken på, som den er tænkt, er at vise og kommentere det videooptagede, kliniske materiale. At acceptere at forklare og åbent og respektfuldt at diskutere det. Med det mål klart at vise en proces, snarere end bare at vise en serie korte klip af korte interventioner. Deltagere har brug for at forstå vejen til resultatet, hvad det så end er, snarere end blot at se resultatet.

Denne måde at undervise og vise vores arbejde, er hvad vi har lært af Dr. Davanloo, som har beæret os med sin tidligere og udvidede træning. Denne uafbrudte professionelle og personlige relation med Dr. Davanloo har ført os til at være de eneste professionelle og de eneste institutter i Europa, som officielt har tilladelse fra Dr. Davanloo til at udføre træningsprogrammer i ISTDP.  Den mest avancerede træning i metapsykologi, udviklet af ham de senere år, nemlig workshops til mobilisering af det ubevidste, som kan speede læren om ISTDP op, og ved direkte at arbejde under close-circuit tv-supervision på elevens modstand. For 4 år siden blev mobiliserings workshops en integreret del af såvel den italienske som den danske officielle ISTDP træning.

Vi tilrettelagt en endags præsentation i Esbjerg med det mål at dele og understrege de punkter, vi har beskrevet ovenfor. Du kan se programmet på følgende side.

Program:

9.00 - 9.15: Lise Skole Høy, President of the Danish Institute for H.Davanloo’s ISTDP:

                   Welcome

9.15 - 10.30: Dr. Sandro Rosseti: An introduction to H.Davanloo’s ISTDP:

                     history, metapsychology and technique

10.30 - 11.00: Coffee break

11.00 -13.00: Dr. Sandro Rosseti:  Audiovisual presentation of a first psychotherapeutic ISTDP

                      session with a neurotic patient  

13.00 - 14.00: Lunch break

14.00 - 15.30: Dr. Sandro Rosseti:   Audiovisual presentation of the 7-year outcome of the

                       same patient. Comments and discussion

15.30 - 16.00: Coffee Break

16.00 - 17.30: Audiovisual presentation of a psychotherapeutic ISTDP session with a neurotic

                       patient. Comments and general discussion

17.30: Closing remarks: Lise Skole Høy

Teachers and Discussants:

Dr Sandro Rosseti, Italy, Founder and Director of Training, The Italian Institute for H.Davanloo’s Technique of Total Removal of Resistance, Mobilisation of Unconscious and Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP)

Lise Skole Høy, President and Teacher of The Danish Institute for H.Davanloo’s ISTDP

Lisa Jeremiassen, Teacher at The Danish Institute for H.Davanloo’s Technique of Total Removal of Resistance, Mobilisation of Unconscious and Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP)

Lisbeth Damgaard Mortensen, Teacher at The Danish Institute for H.Davanloo’s Technique of Total Removal of Resistance, Mobilisation of Unconscious and Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP)

Tilmelding:

Tid og sted: Lørdag den 4. juni 2016 kl. 9 til kl. 17.30, registrering og morgenkaffe fra kl. 8.30

                    Esbjerg Conference Hotel, Stormgade 200, 6700 Esbjerg. www.ech.dk

Pris: 1500 kr pr. person. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe.

Tilmelding til Lise Skole Høy på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og med indbetaling på

konto nr. 9692   4472600273. Angiv navn(e) og mailadresse. Tilmelding senest den 17. maj.

Se på vores hjemmeside www.istdp.dk for yderligere information om ISTDP.

Vi glæder os til at se dig.

Til efteråret 2016 starter vi igen et uddannelsesforløb i Davanloos ISTDP.  Træningen er godkendt af det Internationale Davanloo institut for ISTDP. Træningen foregår på dansk og engelsk, og varetages af medlemmerne af det Danske Davanloo institut og i samarbejde med Dr. Sandro Rosseti fra det italienske Davanloo institut. Få nærmere information på dagen eller på vores hjemmeside, www.istdp.dk.

Seminar i Davanloos ISTDP, Intensiv dynamisk korttids psykoterapi.

Den 4. juni 2016, Esbjerg Conference Hotel, Stormgade 200, 6700 Esbjerg. 

Direktøren for uddannelse og træning for det italienske Davanloo institut kommer til Danmark, og viser sit psykoterapeutiske arbejde. Er du interesseret i at deltage, så skriv eller ring for nærmere information.

 

Her er billederne fra mobiliseringsworkshop 

IMG 20160305 084414 01

4

6

IMG 20160305 084414 011

Så er vi klar til at gå i gang med træningsprogrammet i Davanloos ISTDP for 2016.

Direktøren for træningen for det officielle Italienske Davanloo Institut kommer igen til Danmark.
Dr. Sandro Rosseti vil undervise i den seneste forskning indenfor Intensiv Dynamisk Korttids Psykoterapi. Året første mobiliserings workshop starter fredag den 4. marts til og med mandag den 7. marts i vores lokaler på Sundhedshuset Sct. Joseph, Esbjerg. Vi glæder os til at samarbejde med en ny og større gruppe af kompetente psykoterapeuter.
Nyt uddannelseshold starter september 2016.
Skulle du være interesseret i at høre nærmere om vores uddannelse er du velkommen til at kontakte os.

Vi har nu fået en ny hjemmeside og et nyt logo, som vi er stolte af at kunne præsentere. 

På hjemmesiden kan du læse om vores terapiforløb eller kontakte os direkte, eller du kan som fagperson få dybere indsigt i ISTDP.

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål, så klik kontakt os direkte fra hjemmesiden.